Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Adoptio Pekkateatterissa

Näytelmä on ohjelmistossa pari vuotta. Voit tilata näytelmää Raahen Pekkateatterista. Soveltuu mm. peruskouluihin, lukioiohin, terveydenhuolto-oppilaitoksiin, erilaisiin adoptiotilaisuuksiin ja ihan minne vain, missä ollaan kiinnostuneita yhteiskunnallisesta ilmiöstä nimeltä adoptio ja sen eri näkökulmista.

Raahelaisessa Pekkateatterissa tulee ensi-iltaan huhtikuussa 2010 näytelmä Odotus - Kolme tarinaa adoptiosta. Näytelmän on kirjoittanut Pekkateatterin taiteellinen johtaja Sari Ohinmaa ja se kertoo kolmen pariskunnan vaiheista aina adoptiopäätöksestä uuden perheenjäsenen kotiintulon kynnykselle.

Luvassa on suuria tunteita, draamaa ja huumoria eli kaikkea sitä, mitä adoptioprosessi sisällään pitää.

Näytelmän lähdeteoksena on käytetty Sydämistä syntyneitä.

Ensiesitykset Pekkateatterilla:

Perjantai 9.4.2010 klo 19.00
Lauantai 10.4.2010 klo 15.00
Sunnuntai 11.4.2010 klo 15.00

Perjantai 23.4.2010 klo 19.00
Lauantai 24.4.2010 klo 15.00
Sunnuntai 25.4.2010 klo 15.00

Odotus – Kolme tarinaa adoptiosta

 

    Pekkateatteri hakee valtakunnallista näkyvyyttä uudelle kantaesitysnäytelmälleen Odotus – Kolme tarinaa adoptiosta. Näytelmä saa ensi-iltansa kotinäyttämöllään huhtikuussa.

 

  Näytelmässä käydään läpi kolmen pariskunnan tarina, heidän halunsa tulla vanhemmiksi siinä onnistumatta ja adoption eri vaiheista ajatuksesta aina siihen hetkeen, kun lähdetään hakemaan uutta perheenjäsentä kotiin.

 

  Adoptio on medianäkyvyydestään huolimatta edelleen jossain määrin tabu, johon liittyy valtavasti erilaisia ennakkoluuloja ja – asenteita biologisten vanhempien puolelta. Näytelmän sanoma ja pääviesti on, että jokainen adoptio on suoraan rinnastettavissa biologiseen odotukseen ja raskauteen.

 

-         Se, että adoptiovanhemmat joutuvat kulkemaan tiukan seulan läpi, että tulisivat hyväksytyiksi vanhemmiksi, on omiaan lyömään epätasa-arvostavaa kiilaa adoptiovanhempien ja biologisten vanhempien välille, toteaa käsikirjoittaja-ohjaaja Sari Ohinmaa.

 

  Pyrimme näytelmällä tekemään oikeutta adoptiovanhemmille, näyttämään mitä kaikkea adoption taustalla voi olla ja miten, ”adoptioraskaus” todella on raskausaikaa siinä missä biologinenkin, Ohinmaa jatkaa.

 

  Näytelmä on yhdistelmä taidetta ja tiedonvälitystä. Kantaesitysnäytelmä sinänsä on toivottu lisä teatterin ohjelmistoon. Ohinmaa on käyttänyt näytelmän lähteenä siikajokisen Mervi Hännisen kirjaa ”Sydämistä syntyneet”. Hännisen kirja kertoo kahdenkymmenenyhden adoptioperheen tarinan ja kirjan menekki kertoo osaltaan siitä, että sitä oikeanlaista tietoa adoptiosta ei ole tarpeeksi saatavilla.

 

  Näytelmän keskeisin kohderyhmä on oppilaitokset omassa seutukunnassa ja koko maassa. Kevään aikana näytelmää myydään ja markkinoidaan niin maa- kuin valtakunnallisesti.

Odotus – Kolme tarinaa adoptiosta

 

Käsikirjoitus: Sari Ohinmaa

 

Ohjaus: Sari Ohinmaa

 

Tuotanto: Pekkateatterin kannatusyhdistys

 

Kantaesitys: Pekkateatterissa 9. huhtikuuta 2010.

                  Muut kotiteatterinäytökset:

                  10.4., 11.4., 23.4., 24.4. ja 25.4.2010.

 

Näyttelijät: Anne Karjaluoto (Sussu), Janne Saarnio (Miksu)

                Jonna Kettukangas (Kristiina), Ilpo Mattila (Veli-Matti)

                Anne Kallio-Oinas (Pirjo), Ville Okkonen (Antti)

                Minna Kallela (Hanne & aikuinen adoptoitu)

                Marja-Leena Nurmela (anoppi Onerva)

 

Musiikki: Anna Peltomaa

 
©2019 Sydämistä syntyneet - suntuubi.com