Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Sydämistä syntyneiden esittely

 

  Adoptio-odottajista sijaisvanhemmiksi antaa näkökulman vanhemmuuden muutoksesta, kun alun perin adoptioprosessin aloittaneista vanhemmista tulikin sijaisvanhempia.

 

  Lapseni vain lainassa riipaisee nuoren äidin kokemalla väkivallalla. Äidin vahva ennakkoaavistus poikansa jälleennäkemisestä tuo tarinaan ripauksen mystisyyttä.

 

  Lehti-ilmoituksella uudet vanhemmat kertoo adoptiotarinan 1960-luvulta, jolloin maassamme adoptiovanhemmat oli mahdollista saada lehti-ilmoituksen kautta.

 

  Kohti omannäköistä elämää on aikuisen adoptoidun kuvaus omasta adoptiotaipaleestaan ja kasvusta aikuiseksi.

 

  Yksinhuoltajaksi Etiopiassa tutustuttaa meidät Sallaan, tahtonaiseen, joka on perustanut perheensä yksin. Salla, Ella ja Samuel kertovat päiväkirjan kautta Kolkun, perheen kolmannen lapsen odotuksesta.

 

  Ellan kirjassa Sallan esikoinen kuvaa oman ”elämäkertansa” tulostaan Suomen äidin luokse.

 

  Tyttäreni maailmalta kertoo yksinhuoltajaäidin toiveen omasta perheestä.

 

  Taiteilija Etiopiasta antaa puheenvuoron vahvalle, luovalle ja itsenäiselle nuorelle naiselle. 

 

  Tavoitteena adoptiovanhemmuuden äidille ja isälle ei ollut tärkeää geeniperimä vaan rakkaus lapsiinsa.

 

  Surun jälkeen onnelliseksi lapsiperheeksi on koskettava kuvaus biologisen esikoisen menetyksestä ja lopulta onnellisen lapsiperheen elämästä.

 

  Unelmiemme suurperhe koostuu sekä biologisista että adoptiolapsista ja näkökulmaa adoptioon valottavat myös perheen nuorimmaiset.

 

  Etiopialainen ja suomalainen kuvaa nuoren naisen elämää kahden kulttuurin ja kaksien vanhempien ristitulessa.

 

  Pikahäistä adoptiovanhemmuuteen tuo vanhemmille toivotun toisen lapsen, jonka saantia varten hääkellojen kilinä järjestettiin vauhdilla.

 

  Tukilasten kautta sijais- ja adoptiovanhemmiksi vertailee sijais- ja adoptiovanhemmuutta ja lopulta vanhemmat saavat kauan kaivatun oman lapsen.

 

  Triplavanhemmiksi Kolumbiassa vie vanhemmat sisaruusadoptioon, jonka jälkeen perhe täydentyy myös iltatähdellä Etiopiasta.

 

  Pikipäitä ja vaaleaverikkö tarinan vanhemmat rohkaisivat omalta osaltaan koko sukua avoimuuteen adoptiosta.

 

  Ei onnea ilman onnettomuutta tarjoaa intialaisten sisarusten tarinan ja kuvailee elämää erityistarpeisen lapsen kanssa. Helpoksi koetun sisarusadoption myötä vanhemmat lähtevät myös toiseen adoptioprosessiin.

 

  Söpö Mao Tse-Tungin myötä äidistä tulee yllättäen ennen lapsenhakumatkaa ns. yksinhakija, mikä luo pelon väreitä adoptioprosessin loppuhuipennukseen, lapsensaantiin.

 

  Aurinkoinen silmäterä Kiinasta tekee vanhemmat tyytyväisiksi adoption jälkihuoltoon helpoksikin koetun tyttären saannin myötä.

 

  Rakkaudesta toisten lapsiin on tarina uusioperheen yhteisen lapsen hankinnasta.

 

  Villiviikari Thaimaasta elävöittää yhdentoista odotuksen vuoden jälkeen vanhempiensa elämän täysin ja palauttaa äidin haavekuvistaan maanpinnalle.

 

  Aasialaisen adoptioperheen biologinen lapsettomuus ei tule tälle pariskunnalle yllätyksenä ja lasten synnyinmaanosan kulttuuri onkin jo ennestään osana perheen elämää.

 

  Adoptioiden salamaperheen lapset tulivat perheeseensä vauhdilla kotimaisen adoption ja Filippiinien kautta.

 

  Lootuslapsi: taiteellinen ja fiktiivinen kuvaus kansainvälisestä adoptioprosessista. Tekijänä Outi Huuskonen.

©2019 Sydämistä syntyneet - suntuubi.com